Балакучий динозавр отримав прописку в центрі Києва 14.02.2017
10-ти метровий динозавр оселився на фасаді житлового будинку в Києві, за адресою Саксаганського 118. Він поки мало з ким знайомий, тому запрошує всіх бажаючих відзначити своє новосілля 14 лютого в 17:00. Хлопець він велелюбний, тому вважає своїм днем народження саме цю дату. Зі свого боку обіцяє присутність творців свого нового будинку: ілюстратора Леру Ляшенко, скульптора Костянтина Скритуцького, ідейних натхненників - команду «Сільпо» і арт- куратора проекту Федора Баландіна.

Історія почалася з того, що жителі мікрорайону давно скаржилися на дивні рекламні повідомлення на їхньому будинку. З часом, ця інформація дійшла до креативної команди "Сільпо". А "Сільпо", в свою чергу, експериментує з інтер'єрами і дизайнами своїх магазинів, і є майданчиком для реалізації ідей талановитих художників. Заручившись підтримкою городян і Шевченківської РДА, за допомогою відомих творців міста, команда створила арт-об'єкт - мозаїчне панно з унікальною палітрою. Для того, щоб досягти таких насичених кольорів, мозаїку зробили в Італії за спец замовленням.
«Я малювала емоцію, а не конкретний об'єкт. Звичайно, могла висловити її різними речами, але саме так я це бачу: солодкість ананаса, позитив динозавра, стародавній Київ і його жителі. Розглядати деталі можна довго, головне, як це в цілому сприймається». Автор не забула і своє улюблене місто: «Важливий момент - це все відбувається не на землі, але якщо придивитися, на горизонті знаходиться Київ», - каже Лєра, яка перетворила "Сільпо" на вул. Гончара 96.

Втілити ескіз в життя команда "Сільпо" довірила скульптору Костянтину Скритуцькому. У його майстерні були створені улюблені пам'ятки Києва: Пейзажка, Їжачок в тумані і інші туристичні об'єкти столиці. Тільки він міг створити складне мозаїчне панно з унікальною палітрою. Для того, щоб досягти таких насичених кольорів, мозаїку зробили в Італії за спецзамовленням.

«Ескіз, адаптація - це все зайняло приблизно півроку. Потім кропіткий набір унікального "пазла". Викласти такий обсяг вручну - виклик для скульптора. Основа, поклейка, прорахунок, масштабування ... У цій роботі кожен міліметр має значення і помилка може сильно вплинути на кінцевий результат ", - коментує Скритуцький.

Арт-куратор проекту Федір Баландін коментує виконану роботу так: «Проект народжувався в гармонії, дбайливому ставленні один до одного співавторів, мецената і мешканців будинку. Як продовження цієї "love story" ми склали Любовний гороскоп на 2017 рік. При виборі дати відкриття не було сумнівів - це буде найромантичніший день року - 14 лютого. У теплій обстановці і з зігріваючим любовним напоєм, ми подаруємо кожному добре пророкування на рік »

Архів новин