Група компаній Fozzy Group започатковує програму розвитку постачальників 21.06.2013

Fozzy Group ретельно стежить за якістю продукції у торгівельних мережах групи, у структурі компанії вже кілька років успішно функціонує Департамент якості, який співпрацює з постачальниками, розробляє внутрішні процедури та стандарти компанії, проводить аудити магазинів. Щоб забезпечити своїм покупцям товари високої якості Fozzy Group ініціювала нову програму спрямовану на розширення співробітництва з постачальниками у сфері забезпечення якості та безпеки харчової продукції шляхом проведення регулярного оцінювання виробництв на відповідність вимогам міжнародних стандартів якості. У першій хвилі підприємств, які будуть перевірені, виробники з чотирьох продуктових категорій: свіжа група (м'ясо та риба), гастрономія, молочні продукти та дитяче харчування.

Існує кілька міжнародних та місцевих стандартів, яким мають відповідати виробники харчової продукції для управління ризиками. Найбільш поширеними є стандарти, визнані в системі GFSI, яка створена і підтримується провідними світовими рітейлерами та виробниками для упорядкування стандартів у сфері якості та безпеки харчової продукції. Для сертифікації постачальників Fozzy Group взяли за основу стандарт IFS Food Version 6, що входить до системи GFSI.

У першу чергу фахівці Fozzy Group проведуть аудит близько 100 ключових постачальників чотирьох найбільш ризикованих продуктових категорій: свіже м’ясо та риба, гастрономія, молочні продукти та дитяче харчування. Для аудиту відбирались категорії відповідно до кількох критеріїв: ризики, пов’язані з продукцією і категорією в цілому; обсяги продукції, що реалізовується; вплив на сприйняття споживача. Оцінка постачальників Fozzy Group відбуватиметься у кілька етапів:
1) проведення аудиту компанії спеціалістами Департаменту якості Fozzy Group;
2) опрацювання результатів;
3) підготовка звіту з рекомендаціями.

Перші аудити виробників відбудуться вже у серпні цього року. За результатами проведеного аудиту постачальник, відповідно до процедури визначення рейтингу стандарту IFS Food Version 6, має отримати підсумковий бал та статус «Затверджений», у випадку позитивного результату. Постачальники Групи, які мають діючу систему, підтверджену сертифікатом компетентних органів із сертифікації, заснованої на стандартах системи GFSI, автоматично отримають статус «Затверджений» і не будуть включені в програму аудитів.

«Ми прагнемо пропонувати нашим споживачам продукцію лише найвищої якості, відповідно до цього наші постачальники мають гарантувати наявність у себе дієвої системи управління якістю та безпекою, яка ґрунтується на міжнародних стандартах. Крім того, впровадження таких системних стандартів передбачено законодавством України. Враховуючи ці фактори, ми і започаткували програму оцінювання постачальників, результатом якої має стати розвиток виробників та мінімізація ризиків, пов’язаних з продукцією,» - розповідає Максим Барабуха, Керівник Департаменту якості групи компаній Fozzy Group.

Успішне проходження процедури оцінювання забезпечить послідовний розвиток виробників та зростання якості і безпеки продуктів, які пропонуються кінцевому споживачу у мережі Fozzy Group.

Архів новин