Викидай відповідально: нові станції з прийому вторсировини SilpoRecycling 18.12.2018
18 грудня біля магазинів «Сільпо» на вул. Драйзера, 8 та вул. Здолбунівська, 4 відкрилися станції зі збору та переробки сміття #SilpoRecycling. Станції приймають вторсировину, яка підлягає переробці на українських заводах. Вторинні ресурси діляться на 4 види: пластик, папір, скло і метал. До прийому придатні тільки чисті упаковки.

• Пластик - пластикові пляшки, контейнери від гігієнічних і миючих засобів, упаковка Tetra Pak, прозора упаковка від круп, поліетиленові пакети.
• Папір - картон, журнали, зошити, паперова упаковка, паперова упаковка з-під яєць.
• Скло - скляна тара - баночки, банки, пляшки.
• Метал -металева тара (алюмінієві і бляшані банки), аерозолі, металеві кришки.

Обслуговує станції #SilpoRecycling партнер проекту - організація «Україна без сміття», яка досортіровивает вторресурси і відправляє їх на переробку.

«Ви знали, що для вивезення за усього сміття зі звалищ України знадобиться 625 тисяч вагонів? А те, що щорічно кожен українець створює близько 350 кг сміття? Мережа магазинів «Сільпо» відповідально ставиться до цієї проблеми і оцінює весь її масштаб. Саме це і послужило головною причиною колаборації з організацією «Україна без сміття» і запуску проекту #SilpoRecycling », - прокоментувала відкриття станцій керівник проекту #SilpoRecycling Галина Дмитрук.

Усвідомлено розподіляючи відходи, гості «Сільпо» зможуть не лише долучитися до захисту навколишнього середовища, а й отримати приємні бонуси у вигляді балів на карту «Власний Рахунок»:
• за 1 кг пластика - 600 балів на карту;
• 1 кг скла - 150 балів;
• 1 кг металу - 700 балів;
• 1 кг паперу - 300 балів.

Перша станція #SilpoRecycling відкрилася 20 травня за адресою вул. Петра Калнишевського, 2. За час роботи вона показала хороші результати. У будні дні станція приймає в середньому 140 кг вторресурсів, у вихідні - понад 200 кг. За весь період роботи на подальшу переробку зі станції вивезли понад 27 тонн вторсировини. Програма також допомогла залучити велику кількість споживачів до культури сортування сміття. Люди активно підхопили ініціативу «Сільпо», і кількість гостей станції зростає з кожним днем.
  

Довідка про «Україна без сміття»
«Україна без сміття» - громадська організація, місією якої є створення в Україні нової відповідальної культури поводження з відходами - сортування сміття, щоб припинити захоронення відходів на звалищах. Організація прагне відкрити громадські станції сортування відходів в українських містах, щоб люди могли через практику сортування сформувати в собі нові корисні звички. ГО працює над тим, щоб дати можливість кожному українцю подбати про своє сміття і зменшити свій власний негативний вплив на навколишнє середовище. Засновниця проекту, Євгенія Аратовська стала в цьому році послом ПРООН в Україні. Організація працює з 2015 року.
Архів новин