«Сільпо» відкриває першу станцію з прийому вторсировини #Silporecycling у Дніпрі 31.07.2019

Мережа супермаркетів «Сільпо» відкриває першу в Дніпрі станцію з прийому вторсировини #SilpoRecycling. Вона розпочне працювати вже 2 серпня о 14:00 за адресою: вул. Юрія Кондратюка, 4.

Станції переробки відходів вже успішно працюють у столиці, однак проблема поводження з вторсировиною не менш актуальна для регіонів. Саме тому мережа #SilpoRecycling розширяє свою географію.

«Дніпро – четверте за кількістю населення місто України. У ньому живе багато екологічно налаштованих громадян, які хочуть сортувати відходи у комфортних умовах, і станція #SilpoRecycling цьому лише допоможе», – зазначає керівниця регіонального партнера проекту ГО «Кольорові відра» Олена Мелешко.

«Українці поки лише вчаться правильно розділяти відходи, однак перший крок уже зроблено. Люди усвідомили, що чинну систему поводження з відходами необхідно змінити. Цей процес триватиме довго, але початок покладено. Наше завдання – мотивувати гостей приносити вторсировину, щоб отримати бали «Власного Рахунку» та допомогти планеті натомість», – додає керівниця проекту #SilpoRecycling Галина Дмитрук.

Проект втілено у співпраці з ГО «Кольорові відра». Як і на станціях в Києві та Запоріжжі, всі, хто принесе сміття на переробку, отримають заохочення у вигляді балів програми «Власний Рахунок». За 1 кг скла можна отримати 150 балів, 1 кг паперу – 250 балів, 1 кг металу – 700 балів, а за 1 кг пластику – 500 балів. Згідно з правилами програми «Власного Рахунку», після закінчення звітного періоду бали перетворюються на бонуси, які можна використати для покупок у «Сільпо». При перерахуванні в бонуси діє така схема: 1 бал = 1 копійка, 100 балів = 1 грн.

 

Станція прийматиме такі види сировини:

·         пластик – ПET-пляшки, стретч-плівку, поліетиленові пакети, упаковку з маркуванням HDPE;

·         папір – картон, папір, журнали, газети, паперове пакування, упаковка Tetra Pak;

·         скло – скляні пляшки, банки від консервації, пляшечки від дитячого харчування;

·         метал – алюмінієві банки.

 

Запрошуємо усіх гостей долучитися до ініціативи, сортувати сміття та приносити його на станцію #SilpoRecycling, на вул. Юрія Кондратюка, 4. Зробимо планету чистішою разом!

 

Графік роботи станції:

15:00–20:00 (будні)

9:00–14:00 (вихідні)

Святкові дні – не працюємо

 

Інформаційна довідка 

Торгова мережа «Сільпо» – одна з найбільших національних мереж продовольчих супермаркетів. «Сільпо» – це магазин самообслуговування, асортимент якого налічує до 35 000 найменувань продуктів харчування й супутніх товарів залежно від розміру торгової площі. Мережа пропонує тільки якісні товари власних торгових марок і власного імпорту. Станом на 01.07.2019 торговельна мережа «Сільпо» налічує 241 супермаркет.

Соціальний проект «Кольорові відра» вже впродовж двох років впроваджує сортування сміття у Запоріжжі. Відтепер проект навчатиме розділяти відходи в школах, офісах, установах та навіть вдома мешканців Дніпра. Мета «Кольорових відер» – сформувати культуру поводження з відходами. 

Архів новин