ЄБРР надає кредит $60 млн на розширення роздрібного напрямку Fozzy Group, на відкриття нових магазинів та запровадження стандартів «зеленої» роздрібної торгівлі 21.05.2020

ЄБРР підтримує розширення української Fozzy Group:

· ЄБРР надає кредит $60 млн на розширення роздрібного напрямку Fozzy Group

· Планується відкриття першого в Україні «зеленого» супермаркету

· Грант FINTECC у розмірі $303600 на заходи з енергоефективності та скорочення відходів

Споживачі в Україні можуть розраховувати на кращі та більш безпечні стандарти шопінгу після відкриття нових магазинів роздрібного напрямку Fozzy Group за підтримки ЄБРР.

Українські виробники харчової продукції, у тому числі малі та середні підприємства, що постачають продукти Fozzy Group, також зможуть скористатися новими можливостями для бізнесу з відкриттям нових магазинів групи під популярними брендами «Сільпо» та «Фора».

Довгостроковий кредит Банку на суму до $60 млн сприятиме реалізації інвестиційної програми Fozzy Group» та допоможе цьому українському ритейлеру продуктів харчування відкрити та оновити 41 супермаркет «Сільпо» та 29 магазинів «Фора». Кредит може вибиратися не лише у доларах, а й в євро чи гривні. Можливість вибирати кредитні кошти в гривні дозволяє обмежити валютні ризики.

У контексті зазначеної інвестиційної програми «Cільпо» також запустить перший «зелений» супермаркет в Україні, який буде повністю відповідати принципам методу оцінювання екологічної ефективності будівель BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method), які використовуються для екологічного будівництва.

Кредит також підтримується в рамках програми ЄБРР «Центр фінансування та передачі кліматичних технологій для пом’якшення та адаптації до кліматичних змін» (FINTECC) грантом Глобального екологічного фонду (ГЕФ) на суму $303600, який призначається для реалізації заходів з підвищення енерго- та ресурсоефективності у першому «зеленому» магазині групи, включаючи створення системи теплопостачання на базі земляного теплового насосу, встановлення холодильного обладнання без фреону, локальну генерацію електроенергії з відновлюваних джерел та заходи із скорочення обсягу відходів.

На додаток до цих заходів і з допомогою ЄБРР Fozzy Group також вдосконалить свої системи управління безпекою дорожнього руху відповідно до стандарту ISO 39001.

Грантові кошти для цих проектів надані зі Спільного фонду технічного співробітництва Японії та ЄБРР та Інвестиційного фонду сусідства ЄС.

Наприкінці квітня Рада директорів ЄБРР ухвалила збільшення Програми стійкості ЄБРР до €4 млрд. Ці ресурси пропонуватимуться клієнтам Банку для забезпечення їхніх термінових потреб у ліквідності, оборотному капіталі та торговельному фінансуванні, що дозволить їм продовжувати свою господарську діяльність, незважаючи на наслідки пандемії коронавірусу.

ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні та вже узяв на себе зобов’язання щодо надання майже €15 млрд. у рамках 466 проектів по всій країні.

Fozzy Group — одна з найбільших торговельно-промислових груп в Україні, яка розвиває роздрібні мережі різних форматів («Сільпо», «Фора», Fozzy C&C, Trash! тощо) з більш ніж 560 магазинами по всій країні. Група також займається виробництвом продуктів харчування, банківським і ресторанним бізнесом, логістикою, а також має власного оператора поштової доставки. З моменту свого заснування у 1997 р. Fozzy Group фокусується на інноваційних покращеннях, створюючи нові можливості на ринку та сприяючи розвитку галузі в цілому.

КОНТАКТИ ДЛЯ ЗМІ: 

Контактна особа ЄБРР: Антон Усов

Тел.: +380503521106

Електронна пошта: usova@ebrd.com

Твіттер: @AntonUsov1892

Контактна особа Fozzy Group: Ніна Міщенко

Тел.: +380956296246

Електронна пошта: n.mishchenko@fozzy.ua

Архів новин