Нікола Тесла чекає на ваш дзвінок у новому «Сільпо» в Дніпрі 12.09.2020
Національна мережа «Сільпо» відкрила в Дніпрі перший тематичний супермаркет, його присвятили Ніколі Теслі. Тут можна дізнатися про вежу Ворденкліф, плазмову лампу, котушки, що генерують електричні розряди, та інші винаходи Тесли, які змінили світ. Усе це — після дзвінка самому винахіднику, який проведе екскурсію інсталяціями та розповість найцікавіше про свої творіння. 

«Ми продовжуємо розвивати формат, в якому супермаркет — це щось значно більше, ніж місце, де ви обираєте купуєте продукти, — розповідає директорка з маркетингу «Сільпо» Катерина Огуряєва. — Це місце для нових вражень, для хороших емоцій і навіть нових знань. Ми вже бачимо з яким захопленням діти «дзвонять» Теслі у дніпровському супермаркеті. Важко уявити більш вдалий спосіб, щоб захопити когось історією великих винаходів. І, звісно ж, на 2320 м2. торгового залу наші гості знайдуть і піцерію, і «Лавку традицій» і «Власну кондитерську», і великий асортимент продуктів». 

У супермаркеті, який розмістився в ТРК «Апполо» на вулиці Титова, 36, відвідувачів зустрічає статуя Тесли з котом і голубами, яких він дуже любив. Залишається зателефонувати за вказаним номером — і зі слухавки пролунає голос науковця, який розповість захопливі історії про свої винаходи. Номер телефону Ніколи Тесли зазначений біля кожної інсталяції. 

Голова Тесли 
Тут Нікола Тесла представлений роботом-трансформером, який транслює свої ідеї та формули у вигляді голограм. Той, хто не розуміє змісту голограм, завжди може запитати у самого вченого за телефоном.  

Плазмова лампа 
Один із найбільш естетичних винаходів Тесли встановлений неподалік входу до супермаркету. Це величезна куля, всередині якої електрод безперервно генерує різнокольорові електричні розряди.  

Вежа Ворденкліф 
Перша у світі телекомунікаційна вежа, здатна передавати інформацію на великі відстані. У торговельній залі встановлена зменшена копія 57-метрової споруди, яка на початку минулого століття стала родоначальницею сучасних бездротових технологій. 

Бруклінський міст 
Тесла казав, що може легко зруйнувати його за допомогою одного зі своїх винаходів. Науковець не пояснив, як саме йому б це вдалося, але про цю ідею з ним можна поговорити телефоном.  

Також у залі супермаркету гості знайдуть патенти винаходів Тесли, вольтметри, лампочки, розповідь про революцію, спричинену дослідженням змінного струму, а також стилізовані вивіски й написи на стінах, що знайомлять із життям видатного винахідника, його захопленнями й дивацтвами. 

Довідка
«Сільпо» — одна з найбільших національних мереж продовольчих супермаркетів України. Заснована в 1998 році. Станом на вересень 2020-го нараховує 265 супермаркети, в тому числі 4 делікатес-маркети Le Silpo. В компанії діє проєкт підтримки та розвитку малих українських виробників «Лавка традицій», продукцію яких можна придбати в «Сільпо» і делікатес-маркетах Le Silpo. Входить до однієї з найбільших торгово-промислових груп України Fozzy Group. «Cільпо» — один із небагатьох у світі великих мережевих продуктових ритейлерів, який створює індивідуальний тематичний дизайн для кожного магазину. В 2020 році три дизайнерські супермаркети «Cільпо» вчетверте увійшли в Europe’s Finest Store — перелік найкращих інноваційних дизайнів європейських магазинів за версією European Supermarket Magazine.
Архів новин