Fozzy Group першою в Україні запустила повністю роботизовану складську зону із роботами типу AGV 21.10.2021

У вересні Fozzy Group розпочала проєкт з роботизації складської зони у розподільчому центрі у с. Квітневе (Київська обл.). Роботи будуть займатися переміщенням товарів у межах складу для подальшого збереження, відбірки та завантаження. Це дозволить компанії збільшити продуктивність обробки товарів та забезпечити високу точність їхнього збирання.

«Вибуховий ріст роботизації складської галузі розпочався у 2020 році, коли почав активно зростати сегмент електронної комерції. Fozzy Group – це компанія, яка інвестує у технології, тому ми одними з перших у сфері харчового рітейлу в Україні почали використовувати автоматизовані рішення на своїх складах. Після завершення цього пілоту у розподільчому центрі у Квітневому, ми плануємо з січня 2022 року масштабувати роботизацію і на інші логістичні центри, які працюють з компаніями нашої групи», - говорить директор з логістики Fozzy Group Мачей Гавронські. 

За його словами, ефективність цього проєкту висока:

·       У 2-3 рази зростає продуктивність праці

·       На 99% забезпечена безпомилковість операцій

Як це працює?

Наразі 31 робот у тестовому режимі займається переміщенням товарів у межах окремої складської зони. Водночас працівники складу продовжують приймати та відвантажувати товари, перед тим як вони відправляться у магазини.  

Вантажопідйомність одного робота становить 40 кг, швидкість роботи – 2 м/с. Робот може працювати від 10 до 12 годин в автономному режимі залежно від режиму експлуатації. Потім робот автоматично стає на зарядку, і після повної зарядки приступає до виконання нового завдання.

«Ми задоволені тим, як швидко нам вдалось реалізувати цей проєкт разом з китайською компанією Geekplus, яка є виробником роботів. Це перший запуск моделі роботів Geekplus RS-2 за межами Китаю, тобто перший у Європі та перший у сфері food&drink retail. Важливо розуміти, що мета роботизації – це не повна заміна людської праці, а скоріше підвищення її ефективності. Завдяки цьому проєкту, ми зможемо вивільнити ресурс для роботи в інших напрямках, де потрібен більш інтелектуальний та персональний підхід», - повідомив керівник проєкту Департаменту розвитку складської логістики Сергій Мукоїд.

Відео першої роботизованої складської зони в Україні. 

Довідка про Geekplus

Geekplus – технологічна компанія, яка спеціалізується на логістиці. Працює понад 6 років на ринку. За цей час виготовила близько 10 тис. роботів та реалізувала понад 200 проєктів у 20 країнах.

Довідка про Fozzy Group:

Fozzy Group — одна з найбільших торгово-промислових груп України. Бізнес-інтереси групи охоплюють ритейл, виробництво продуктів харчування, банківську справу, ІТ, логістичний, туристичний і ресторанний бізнеси.

Торгові мережі: «Сільпо», Le Silpo, Fozzy, «Фора», Thrash!Траш!, «Біла ромашка», rіngoo.

Ресторани: «Буланжері», «Дзяо-бар», «Мокрі вуса», Escobar, Positano, Who&Why Drinkery.

Агро-промисловий напрям: ТМ «Ніжин», ТМ «Грінвіль», ТМ «Снятинська птиця», ТМ «Богуславна», ТМ Skadi, ТМ «Лівий&Правий». Агробізнес спеціалізується на рослинництві, тваринництві та овочівництві.

Інші бізнеси: банк «Восток», IT-розробник TemaBit Fozzy Group, логістичний оператор «УВК», доставка Justin, мережа турагенцій Silpo Voyage, мережа спортклубів Apollo.

Архів новин