Без мільйонів паперових чеків: «Сільпо» пропонує Гостям перейти на е-чеки заради турботи про планету 07.08.2023
У «Сільпо» розпочали проект видачі електронних фіскальних чеків у мобільному додатку «Сільпо». Це екологічна альтернатива, яка допоможе Гостям відмовитися від паперових чеків при покупках улюблених товарів.

Сьогодні функція е-чеків вже доступна у 200 магазинах, а до кінця року ми плануємо зробити її доступною у всіх-всіх «Сільпо». Щойно це станеться, Гості отримають відповідне повідомлення.

Як перейти на е-чеки?

Ви можете отримати е-чек на телефон. Для цього оновіть додаток «Сільпо», оберіть свій супермаркет та увімкніть функцію «Не друкувати чек»*. І замість паперових чеків на касах ви отримуватимете посилання у мобільному застосунку «Сільпо»: перейшовши за цим посиланням, ви зможете відкрити фіскальний документ. При цьому, якщо ви хочете продовжувати отримати на касі паперові чеки або ж вам деколи буде потрібний паперовий чек, то функцію друку чеків на касі можна буде повернути тут же в додатку.

Чому це важливо?

Без чеків нашій планеті легше. Чеки виготовляють із термопаперу, який містить бісфенол-А — саме він під час нагрівання чорніє, так на чеку з'являється текст. Але через бісфенол чеки майже не перероблюються. Щодня «Сільпо» друкує 850–950 тисяч чеків, на рік їх збирається близько 300 мільйонів. Це 57 тисяч кілометрів касової стрічки на рік, тобто як чотири діаметри планети Земля. Ми хочемо це змінити, тому пропонуємо вам відмовитися від паперових чеків, які, до речі, більшість Гостей лишають на касах.

Чи має е-чек юридичну силу?

Електронний фіскальний чек — це той самий чек, тобто документ, що підтверджує придбання будь-якого товару. Він має ту саму юридичну силу, проте не містить бісфенолу і паперу.

* Докладно про те, як увімкнути опцію е-чеків:

Оновіть або встановіть оновлений додаток «Сільпо».
Зайдіть до розділу В магазині».
Оберіть супермаркет, в якому ви здійснюєте покупки — перевірити, чи наразі у вашому «Сільпо» є е-чеки можна тут: https://silpo.ua/about/ekodruzhnist-silpo/e-chek.
Відкрийте екран з QR-кодом картки «Власний Рахунок» та увімкніть функцію «Не друкувати чек».

Архів новин