Новий культурний проект Сільпо «Різдзвоники»: масове виконання «Щедрика» та книга про Різдво 30.11.2023

Мережа «Сільпо» до цьогорічного Різдва розпочинає культурно-просвітницький проєкт “Різдзвоники”. Це світла та чарівна ініціатива про шанування традицій святкування Різдва в Україні, вивчення історії свята і його основних символів.

З 2023-го року українці вперше святкуватимуть Різдво Христове 25-го грудня. «Сільпо» хоче надати своїм гостям можливість упіймати дух цього свята, зануритися у передріздвяну підготовку, відкинути турботи і творити радість. Бо то основна місія та любов «Сільпо».

А що ледь не найкраще сповіщає про наближення Різдва, як не дзвоники з всесвітньо відомого суперхіта “Щедрика” Миколи Леонтовича.

Тому «Сільпо» оголошує про масове виконання цієї щедрівки та запрошує усіх Гостей заспівати “Щедрика”. Ви можете надіслати нам записану аудіоколядку у чат-бот @radio_silpo_bot. Після запису ми об’єднаємо сотні голосів в єдину аудіоверсію пісні та відеокліп та спробуємо встановити співочий рекорд в Україні.

А напередодні Різдва “Щедрик” голосами сотень українців пролунає на “Радіо Сільпо”. Покажімо, що, хто як не ми — українці, знаємо оригінальний текст цієї пісні й чому на різдвяні свята до нас прилітає ластівочка.

Також у рамках проєкту “Різдзвоники” «Сільпо» разом із професійними авторами видавництва «Чорні Вівці» Христею Венгринюк, Євгенією Завалій, Максимом Дупешком створили цікавезну книгу “Вул. Різдвяна, 24”.

У цій книзі ви прочитаєте про те, чому люди чекають на сходження першої зорі, звідки до нас прибули ялинкові іграшки, як відігнати від святкового столу злих духів, що таке коляда й колядка, і чому їх не варто плутати, що таке український карнавал на свято Маланки та безліч іншого.

Окрім книги, “Сільпо” також створило колекцію стікерів “Різдзвоники”, яка складається з 24 символів Різдва. З книгою “Вул. Різдвяна, 24” та стікерами можна навчатися, гратися та ще більше любити українське Різдво. Це гарна нагода для дорослих та дітей провести разом час, аби нормально так розібратись у різдвяних традиціях. Книгу та наліпки можна буде знайти на полицях та у доставці від «Сільпо» до 31 січня 2024 року.

І це ще не все: для гостей «Сільпо» підготувало мобільний застосунок «Різдзвоники». У застосунку можна грати в ігри, анімувати стікери та сторінки книги і створювати AR-магію прямо посеред магазину. Дізнатися більше інформації та завантажити безкоштовний застосунок можна з Google Play або AppStore за посиланням.

Тож шукайте книгу та стікери у мережі «Сільпо» та онлайн-магазині. Офіційний сайт проекту за посиланням.

Приєднуйтесь до святкування, зазирніть до світу Різдзвоників у «Сільпо» — і буде вам і Радість, і Різдво!

Архів новин