«Сільпо» будуть зі світлом навіть у блекаут 12.12.2022

В «Сільпо» реалізовують масштабну програму підготовки мережі до роботи в автономному режимі. У 95% супермаркетів, а також на всіх складах і власних виробництвах будуть встановлені генератори та супутниковий інтернет.

Супермаркети «Сільпо»

На 12 грудня вже маємо 85 «світлих» супермаркетів у 30 населених пунктах. Ці магазини можуть працювати навіть при відключеннях світла, аби Гості купували їжу та необхідні товари. До кінця грудня кількість «Сільпо» з автономним живленням зросте до 179 магазинів у 60 містах або 60% від всієї мережі. І це ще не остаточна цифра – вже на початку наступного року (віримо – у січні) незламними стануть 285 з 300 магазинів «Сільпо», тобто 95% всієї мережі.

Карту супермаркетів із генераторами та актуальним графіком роботи завжди можна перевірити на нашому сайті. Відразу після підключення магазину до генератора (вони відбуваються щодня) – інформація додається на карту.

Ми запрошуємо Гостей до усіх магазинів, де є світло та генератори – підживитися та попрацювати. Всередині «Сільпо» вже кодять айтішники, школярі здають тести, а малеча заряджає іграшки. В торгових залах облаштовуємо робочі місця залежно від загальної площі: від 3 до 30. Також у деяких магазинах можна розігріти власну їжу. Запитуйте про таку опцію у адміністраторів, тому що це залежить від потужності генератора.

Окрім закупівлі генераторів «Сільпо» дбає і про наявність безперебійного інтернет-зв’язку. Хочемо, аби у наших Гостей постійно була можливість розрахуватися карткою на касі, зняти готівку, чи провести онлайн зустріч або почитати новини.

Тож ми закупили Старлінки для всіх магазинах з генераторами: понад 170 пристроїв будемо мати до кінця грудня. Далі будемо підключати супутниковий інтернет разом із встановленням генераторів у магазинах.

Доставка від «Сільпо» та LOKO

Ми гнучко реагуємо на відключення електроенергії і можемо збирати замовлення у магазинах навіть без світла, з ліхтариками. Але для касових апаратів все ще потребуємо живлення. Наша планова доставка дозволяє нам вчасно привезти замовлення Гостям у обраний часовий проміжок. Усі наші кур’єри доставляють продукти «до дверей», якщо у вашому будинку відключили світло. Навіть на 15-й поверх.

Швидка доставка LOKO під час відключень продовжує працювати у центрі Києва, Голосієво, Оболоні, Позняках та Березняках. У решті районів столиці замовлення можна робити у будь-який час, а ми доставимо його, як тільки поновлюється електропостачання. У найближчі дні плануємо встановити більше генераторів у дарксторах — і доставлятимемо за хвилини майже по всьому Києву.

Склади та виробництво

Ми облаштовуємо генераторами наші розподільчі центри, а також створили наші власні запаси пального. Це дозволить не втрачати швидкість логістичних процесів та вчасно поповнювати полички супермаркетів. Ми враховуємо фактор електроенергії на всіх етапах обробки продукції: приймання, зберігання, транспортування. Як і раніше, наш головний пріоритет — підтримувати асортимент і вчасно постачати тільки якісну продукцію в «Сільпо».

Для наших виробництв – солодощі від «Власної кондитерської», виробництво від «Крафтяра», обсмаження кави, фасування круп та зелені, копчення м’яса та риби, кулінарія та інше – ми також поступово закуповуємо генератори. Все буде, але потрібен час.

У «Сільпо» готові до будь-яких сценаріїв. Гуртуємося, допомагаємо один одному і долаємо цей виклик війни та цю зиму разом. Світло та гречаний багет переможуть холод та голод.

Архів новин