"Сільпо" + S.T.A.L.K.E.R. 2: супермаркет - посвята життєстійкості українців 16.08.2022
Відкрився супермаркет "Сільпо" у стилі всесвіту S.T.A.L.K.E.R. Цей проєкт є спільною творчістю двох брендів з українським корінням.

Для нас це важлива подія і своєрідний символ життєстійкості українців, і цей концепт оформлення якраз про це. І взагалі вся робота над відкриттям магазину була про це. Ми задумали його ще влітку 2021-го та хотіли відкрити у березні 2022-го. Повномасштабне вторгнення рф стало на заваді цим та взагалі будь-яким планам. Сьогодні ми вже розуміємо, що можливість купити продукти ближче до дому стала однією з важливих умов життя українців. Тому ми вирішили все ж таки відкрити цей супермаркет. Будівля та інтер'єр були готові минулого року, а обладнання в цьому магазині майже все нове - ми зібрали те, яке евакуювали з інших "Сільпо" - напевно, це робить супермаркет ще більш спорідненим всесвіту S.T.A.L.K.E.R. 

У новому "Сільпо" ми прагнули відтворити гру в найдрібніших деталях. На стінах всередині магазину вперше можна побачити концепти з гри S.T.A.L.K.E.R. 2, які створили художники GSC Game World. Стіни внутрішнього периметра стилізовані під закинуті індустріальні будівлі з Темної Долини - з розбитими шибками, попереджуючим знаком про Кровососа, пошкодженими складськими дверима і повітропроводом. Частина колон всередині стилізовані під сосни, що ростуть поруч з "Дугою". Усі вказівники для навігації магазином стилізовані під різні локації гри: наприклад, у м'ясному відділі вивіскою слугують паливні баки з імітацією вогню.

Кавовий бутик при вході оформлений як бункер Сидоровича. Тут є кава, яку ми постійно імпортуємо і обсмажуємо на заводі у Ворзелі. 

Рибний відділ натякає на Лабораторію Х18. З неігрових елементів тут є риба власного копчення і соління, акваріум з устрицями і, звичайно, імпортна та українська свіжа риба з чистих водоймищ. 

У хлібному відділі, безумовно, є батони і наші легендарні багети. Ми випікаємо їх та ще десятки різних видів булочок і хліба тут же у супермаркеті у печі на дровах. Ще тут є все, за що Гості люблять "Сільпо": солодощі "Власної кондитерської", крафтові продукти "Лавки традицій", смаколики для веганів та суперфуди у відділі "Здравоїжа", власна піца і навіть квітковий бутик, а ще тисячі товарів "Власного імпорту" від вина до хамону. 

Вперше всесвіт S.T.A.L.K.E.R. відтворений в реальному житті на площі 1604,3 кв.м. Розрахуватися за смачні артефакти можна на восьми класичних касах та п'яти самокасах. 

Фото магазину за посиланням.  
Архів новин