"Сільпо" вдається забезпечувати робочими місцями понад 34 000 українців по всій країні 05.04.2022
Війна триває. "Сільпо" вдається забезпечувати робочими місцями понад 34 000 українців по всій країні. 260 магазинів продовжують працювати щодня і забезпечують співвітчизників продуктами та товарами першої необхідності. 

68 магазинів мережі зараз закриті (5 807 робочих місць), 23 з них зруйновані (2102 робочі місця), з деякими поки що немає зв'язку, порушені ланцюжки постачання та стабільність асортименту. Щоб підтримати працездатність організації, нам довелося значно оптимізувати робочі процеси. Ми також були змушені скоротити кількість робочих годин у магазинах на 19,9%.

Команда "Сільпо" посилено працює над відновленням. Уже протягом двох-трьох тижнів плануємо відкрити від 20 до 30 магазинів у Києві та на звільнених територіях. Минулого тижня знову почали доставляти продукти з нашого інтернет-магазину shop.silpo.ua у містах та на заході України - це ще сотні робочих місць. 

Нам вдалося значною мірою відновити працездатність логістичних ланцюжків. Найважче це дається із замороженими продуктами, склад яких знищено під Броварами. Посилено шукаємо новий. На жаль, довелося закрити склад у Харкові (101 робоче місце). Загалом зараз працюють чотири власні склади, і ще один вдалося перенести завдяки партнерам - постачальникам, і він вже вбудований у ланцюжок постачання. У підсумку, кількість робочих місць у логістиці становить 96% довоєнного рівня. 

Були змушені майже повністю зупинити власне виробництво продуктів. Та деякі лінії вдалося евакуювати і запустити на заході України - це дозволило зберегти 88 робочих місць з 513. Сподіваємося незабаром хоча б у якомусь вигляді відновити завод у Ворзелі та повернути 298 фахівців на роботу. Продовжуємо працювати над відновленням інших цехів, де це можливо. 

Нам довелося зупинити багато проєктів у маркетингу, IT, комерції та інших. Тому і функції пов'язані з ними також довелося стиснути. Зі співробітниками задіяних офісів ми тимчасово призупинили трудові відносини або перевели їх на роботу у інші сфери, критично важливі у поточній ситуації. З усіма ми підтримуємо зв'язок - і якщо самі не можемо забезпечити роботою у цій ситуації, то за можливості допомагаємо з працевлаштуванням як всередині країни, так і за її межами. 

Багато наших колег змушені були покинути свої домівки та переїхати на захід України або за кордон. Тому компанія організувала штаб допомоги, який у тому числі займається евакуацією та розселенням співробітників з гарячих точок. У цьому штабі працюють як наші штатні співробітники, так і волонтери. 

Тримаємося і працюємо до перемоги. 


Архів новин